Шестокурсници от МУ, Варна, с публикация в Neurospine

 

Съавтори на статия в авторитетното международно списание Neurospine са Шахсуар Ариф и Зарина Брейди – студенти в шести курс на Медицинския университет – Варна. Те се обучават в програмата за англоезично обучение по медицина и сега карат стажа си в Англия.

Нашите студенти са единствените, допуснати до участие в разработката

Единствено те от всички студенти по медицина в света бяха включени в работата по публикацията „History of Spinal Neurosurgery and Spine Societies” в престижното списание Neurospine. Младежите си партнираха с водещи световни неврохирурзи и с председателя на Световната федерация на неврохирургическите дружества. Задачата на разработката е да се представи историята, да се направи анализ на последните тенденции и направления в областта на спиналната неврохирургия.

След добрата работа, бъдещите лекари бяха щастливи да видят имената си във водещото научно издание Neurospine, изписани редом с имената на едни от най-авторитетните в света спинални неврохирурзи. Те от сърце благодариха на Медицински университет – Варна, и на екипа от преподаватели, които ги подготвяха през годините и им помогнаха да достигнат до този висок успех.

Оформя се тенденция за български публикации в световни медицински издания

Наскоро в Neurosurgery имаше статия за лечението на тежки мозъчни аневризми от екип неврохирурзи на УМБАЛ „Свети Иван Рилски“, София. В авторитетно научно списание като автори се появиха и студенти от Медицински университет – Плевен. В класацията на на-добрите учени в света намериха място преподаватели от МУ – София.

Според UniRank (независима световна информационна търсачка за висше образование) медицинското висше учебно заведение във Варна е на чело сред българските медицински университети у нас за тази година и в челната петица сред всички университети в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *