Тези дни пристига калимин – лекарство за пациенти с миастения гравис

 

Извънредна доставка на калимин за терапия на пациенти с миастения гравис е осигурена от Министерството на здравеопазването. Очаква се нужното количество да бъде доставено у нас на 4 юли и в следващите дни да бъде разпределено към търговците на едро. Според прогнозите, доставката ще осигури потребностите на пациентите с автоимунното заболяване за по-продължителен период.

Предисторията

В здравното ведомство на 28 юни получили известие от притежателя на разрешението за употреба, че следващата партида от медикамента ще бъде доставена у нас на 31 юли. Това накарало служителите да се свържат веднага с доставчика и да постигнат договореност лекарството да пристигне още на 4.07.2023 година.

Ангажиментът

Притежателят на разрешителното е поел ангажимент да поддържа в страната по-голям резерв от медикамента. Изяснено е също, че липсата е временна и се дължи на производствен проблем, произтичащ от забавени доставки от трета страна, което пък засяга не само България, според информацията от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *