Медици от Европа и цял свят ще гледат в петък на живо операция от ИСУЛ. Събитието е наречено „Виртуална демонстрация на първично колянно протезиране“. Ще се извърши от екип, ръководен от професор Пламен Кинов, началник на клиниката по Ортопедия и травматология в ИСУЛ. То е част от международен онлайн симпозиум и участниците в него, освен че ще наблюдават операцията в реално време чрез ZOOM, ще могат да задават своите въпроси директно на професор Пламен Кинов.

У нас извършването на колянно ендопротезиране се извършва чрез прилагане на най-модерните оперативни системи. Специалистите ни използват иновативни методики и постигат убедителни резултати. Международната колегия високо оценява постиженията им и затова страната ни е определена за домакин на събитието.

То се подготвя вече месеци наред от екип от различни държави. Част от него е операцията на живо на екипа на професор Кинов и Катедрата по Анатомия към Медицински Университет – София. От САЩ са набавени необходимите демонстрационни средства.

Седмица преди събитието повече от 150 човека са заявили, че ще се включат в симпозиума по виртуална хирургия. Тази форма на провеждането му е избрана поради наложените в цял свят ограничения срещу разпространението на КОВИД-19.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *