Стартира национален конкурс за талантливи младежи с научни интереси

 

Националният конкурс на Министерството на образованието „Млади таланти” се провежда за двадесет и пети път. В него ще се състезават иновативни научноизследователски разработки на ученици и студенти в десет научни области.

Насоченост на 25-тия Национален конкурс „Млади таланти“

Конкурсът дава възможност за изява на младежи със сериозни научни интереси, склонни към генериране и разработване на иновативни идеи, със способности за извършване на научни изследвания. Те трябва да представят проекти в една от десетте научни области – Биология, Химия, Физика, Информатика, Математика, Медицина, Социални и хуманитарни науки, Инженерни науки, Материалознание, Екология.

Конкурсът тази година ще се проведе между 19 и 21 април. Крайният срок за подаване на проекти е до 20 март 2023 година на имейли: e.foteva@mon.bg и vesela.vasileva@mon.bg. Регламентът и регистрационната форма за участие ще откриете на сайта на МОН, раздел „Наука“.

Наградите за най-добрите

Спечелилите първо, второ и трето място младежи ще представляват страната на Европейския конкурс за млади учени (EUCYS), част от инициативите на Европейската общност за насърчаване на научното творчество сред младото поколение. Като участници в двата конкурса, проектите ще получат парични награди в размер на 2000 лв.

Други три проекта ще участват в Европейското младежко научно изложение EXPO Science Europe 2023 г. Още трима участници ще получат поощрителни награди от 1 500 лв.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *