СТАДА е с 12% ръст на продажбите прeз 2019 г.

 

СТАДА отчете ръст на продажбите за 2019 година с 12% повече спрямо предходната година (2,61 милиарда евро). В това число ръстът при генеричните лекарства е от 11% (до 1,53 млрд. евро), а този при брандираните формули е от 13% (до 1,07 млрд. евро). Органичният ръст на продажбите според самата компания е достигнал впечатляващите 8%.

Подобрена интегрираност на СТАДА

Реализацията на мерките за повишаване на производителността и подобряване на текущите резултати оптимизира координираността между доставките и оперативния бизнес подход, отличаващ се с минимални разходи. Така печалбата преди отчисляване на данъци, лихви и амортизации (EBITDA) нарасна с 24% и се оказа 625,5 милиона евро.

Придобиването на „Валмарк“ затвърдждава присъствието на СТАДА у нас

2019 година беше повече от добра за СТАДА в България. Освен че ръстът ѝ в продажбите на генерични формули беше над този на пазара, компанията постигна добър пазарен дял, а работещите за нея са с 30% повече спрямо предходната година. Според управителя на „СТАДА ФАРМА България“ ЕООД, Деян Лаловски, с новата си придобивка в лицето на „Валмарк“, фармацевтичната компания ще затвърди положението си в България. Освен това ще си гарантира постоянен растеж, по-висок от този на пазара като цяло. Не на последно място придобиването ще ѝ позволи да разшири портфолиото си, да предлага на потребителите си достъпни и качествени продукти в различни терапевтични области.

СТАДА приключи 2019 с увеличение на пазарния си дял на всички основни пазари

Тя приключи годината с двуцифрен растеж на продажбите във Великобритания, Германия, Испания, Франция и Италия. През изтеклата година спад беше отбелязан в Русия, където новозначеният управляващ екип се старае да преодолее спада, като използва специално разработена стратегия за оптимизация на бизнес процесите. В същото време компанията инвестира в нови пазари във Филипините, Виетнам и Близкия изток.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *