Симпозиум по ендоурология във Военномедицинска академия

 

13-ият симпозиум „Ендоурология и минимално инвазивна хирургия” ще се състои на 28-29 април тази година във Военномедицинска академия (ВМА). Програмата му предвижда лекции, сесии с хирургия на живо и дебати. Негови организатори са Катедра „Урология и нефрология“ и екипът на болницата. Подкрепа на ежегодното събитие оказват редица международни научни организации, работещи в сферата.

Научна програма на симпозиума

Според професор Илия Салтиров, ръководител на Катедра „Урология и нефрология” и председател на Организационния комитет, сесиите с хирургия на живо ще се проведат и излъчват директно от напълно обновените операционни зали с оборудване от последно поколение – ендоскопски и лапароскопски инструментариум; енергийни източници и лазери.

Освен тях са предвидени сесии с хирургични видео филми, които ще разширят познанията на участниците в областта на ендоурологията и уролитиазата, лекции и дебати.

Тематика, която предстои да бъде обсъдена

На симпозиума ще бъдат обсъждани теми, свързани с:

  • развитието на технологиите и лазерите в ендоурологията и минимално инвазивната хирургия и как те ежедневно променят обичайната хирургична практика;
  • съвременните методи за хирургично и медикаментозно лечение на уролитиазата и предпазването от рецидиви;
  • ендоурологичното лечение на уротелните тумори на пикочния мехур и горния уринарен тракт;
  • оперативните техники за лазерна енуклеация при доброкачествена простатна хиперплазия;
  • образни и биопсични диагностични методи при карцином на простатата;
  • диагностика и лечение на усложненията при ендоурологични и минимално инвазивни хирургични оперативни техники.

В Научния комитет на събитието редом с българските медици ще вземат участие и 12 международни експерти в областта на ендоурологията и уролитиазата.

По-подробно за научната програма, участниците в научния комитет и за цялостната организация на симпозиума можете да се информирате на страницата на събитието: www.memis-bg.com.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *