Предстои трета национална конференция по инсулт с международно участие през юни

 

Третата национална конференция по инсулт с международно участие ще се състои на 3 и 4 юни във Варна. Организаторите ѝ са Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна и УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Тя ще се проведе в хибридна форма – присъствено и във виртуална среда.

Тематика на научния форум

През двата дни на фокус ще са теми, свързани с:

  • организацията при лечението на инсулт;
  • невроизобразяващите методики в острата фаза на мозъчните инсулти;
  • етиопатогенетичните механизми за възникването на инсулти;
  • коморбидността при мозъчните инсулти, нарушенията, усложненията и неврохирургичните възможности за лечение.

Според програмата на Третата национална конференция по инсулт с международно участие в последната сесия ще бъдат представени и коментирани интересни клинични случаи от практиката. За лектори в научния форум са поканени представители на междудисциплинарния екип, подготвен за диагностициране и лечение на инсулта.

Целите на форума

Те са наследени от Първата национална конференция по инсулт с международно участие, проведена през 2018 г. Основната сред тях е дългосрочното сътрудничество между специализираните центрове за лечение на инсулт у нас за постигане на по-добро качество на грижата за хората, претърпели инсулт, координирането на ресурсите и усилията за лечението им в България, за максимално ефективно справяне с възникващите проблеми.

Като главна своя задача организаторите от Медицински университет – Варна и Университетската болница „Св. Марина“ – Варна приемат повишаване на качеството и ефективността на лечението на инсулта, като се осигури на болните достъп до специализирана медицинска помощ и диференцирано лечение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *