Нарастват потребителите на електронните услуги на НОИ

 

Повече от половин милион персонални идентификационни кодове (ПИК) е издал Националният осигурителен институт за годините 2017, 2018 и 2019. При това според анализите на статистиката за използваните онлайн услуги на институцията се забелязва ясна тенденция на увеличаване на исканията на потребителите за издаване на ПИК за достъп. Така за първата година на периода – 2017та – персонални идентификационни кодове са получили повече от 151 500 човека. През втората – 2018та – те са вече 179 000, а през последната – 2019та – са издадени 194 974 персонални идентификационни кода. Това прави общо почти милион и половина потребители, които се възползват от административните и справочни онлайн услуги на Националния осигурителен институт със защитен персонален код за достъп.

ПИК е най-лесният, бърз и защитен начин за достъп до онлайн услугите на НОИ

Защитеният персонален идентификационен код съществува от края на 2005 година. Той дава сигурен достъп до различен вид справки във информационния масив на НОИ и до административните услуги, предлагани на сайта. При това гарантира защита и на информацията, и на личните данни, свързани с нея.

ПИК можете да получите с едно посещение в което и да е териториално поделение на Националния осигурителен институт срещу легитимиране с лична карта.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *