Млад български лекар със сертификат от EASO

 

Като национален експерт по лечение на затлъстяването у нас бе сертифициран д-р Явор Асьов. Сертификатът е издаден от Европейската асоциация за изследване на затлъстяването (EASO). Новината идва от Александровска болница.

Доктор Асьов работи като главен асистент в Клиниката по ендокринология
на Александровска болница

Той има успешно взет изпит по ендокринология и притежава диплом от Европейското дружество по ендокринология (ECE). Преди две години беше отличен с приз „Лекар на годината 2019″ на Български лекарски съюз в категорията „Ти си нашето бъдеще“, който се дава на най-добрите млади лекари у нас.

Сертификатът за национален експерт по лечение на затлъстяването е издаден от комисия от видни европейски лекари-ендокринолози. Те имат призната клинична специалност, приложима в терапията на затлъстяването, известни са с научните си публикации в реферирани медицински списания, със запомнящите се участия в конгреси и обучителни програми.

През 2019 г. „Александровска“ получи статут на акредитиран център за лечение на затлъстяването

Статутът е одобрен от същата Европейска асоциация за изследване на затлъстяването (EASO). Сертифицирането на д-р Асьов още веднъж затвърждава водещото място на лечебното заведение в лечението на затлъстяването – здравен проблем с огромно социално значение от световен мащаб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *