Конференция за безопасността в спешната медицина

 

Конференция за безопасността в спешната медицина ще се състои на 27 май в столицата. Тя се организира по повод Световния ден на бързата помощ от УМБАЛ „Пирогов“ в партньорство с Българското дружество по спешна медицина, Дружеството на спешните лекари и Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ. Форумът ще премине под патронажа на Министерството на здравеопазването.

Началото на форума е в 9 часа на 27.05.2023 с лектори от „Пирогов“. А самият Световен ден на бързата помощ ще премине под мотото „Вашата безопасност е приоритет за нас“.

Лекторите и програмата на конференцията за безопасността в спешната медицина
  • Д-р Дияна Димитрова, началник на Спешно отделение в УМБАЛ „Пирогов“, ще открие форума с лекция за финансирането и състоянието на спешната помощ.
  • Психологът Елеонора Михайлова ще говори за психологическия срив при работещите, за причините и последиците от него и за начините на преодоляването му.
  • Доктор Силвия Саракостова, която е психиатър в Спешното отделение, ще сподели виждането си за психиатричните аспекти на сигурността на спешната помощ.
  • Доцент Петър Атанасов, ръководител на Клиниката по вътрешни болести в спешната болница, ще коментира „златните правила“ при работата на екипите.
  • Доцент Мария Димитрова, ръководител на Клиниката по нервни болести в „Пирогов“, ще разкаже за сътрудничеството между лекарите в спешната помощ и невролозите в болничната.
  • Доктор Камен Данов, началник на Отделението по гастроентерология, ще постави за разискване спешността в гастроентерологията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *