Големите ученици редуват дистанционно и присъствено обучение

 

Разширява се присъственото обучение

От 15ти февруари в класните стаи се върнаха учениците от 5ти до 12 клас, където в училищата има по една паралелка от всеки клас. Това бе разпоредено в заповед РД-01-98/ 14.02.2021 на професор Костадин Ангелов, здравен министър.

На това условие отговарят най-вече школата в малките населени места. Някои от тях започнаха учебните занятия на 16ти февруари, вторник, защото им бе нужно време да информират родителите за стартирането на присъствените учебни занятия. Поради голямата вероятност не всички ученици да успеят да се явят на училище на 15ти, на този ден не се писаха неизвинени отсъствия.

Като се има предвид лошото време, студа, снега и заледените пътища, които затрудняват пътуването на децата до училище, на тези учебни заведения бе разрешено да изберат продължаване на дистанционното обучение. Всички останали училища продължават предвидените по съществуващия график присъствени занятия.

Големите ученици редуват присъствено и онлайн обучение

Това ще се случва на две седмици. Така на 4ти февруари влязоха в училище учениците от VII, VIII и XII клас. След 17ти февруари, когато изтичат двете седмици, те остават вкъщи и ще се обучават дистанционно. На чиновете ще седнат децата от V, X и XI клас. След 2ри март те ще бъдат сменени от VI, IX и XII клас, които ще останат в училище до 17ти март.

Малките – от I до IV клас – са в клас от 4ти януари. Предвижда се те да се обучават само присъствено.

Разбира се, взетите решения могат да се променят според развитието на епидемичното положение у нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *