Все повече страни отменят ограниченията във връзка с КОВИД-19

 

Норвегия, Белгия, Швейцария и Лихтенщайн вече разхлабиха ограниченията за пристигащите в страните им.

Норвегия

Тук вече отмениха всички ограничения за влизащите в страната (по информация на нашето Министерство на външните работи). Отпаднаха изискванията за:

  • предварителна регистрация преди пътуване;
  • представяне на тест за коронавирус при преминаване на въздушните и сухопътни граници;
  • поставянето под карантина.

Свободното влизане и излизане от страната касае всички, независимо дали са ваксинирани или не. Ако все пак ви се наложи по някакъв повод да потърсите съдействие при възникнали проблеми, звънете в посолството ни в Осло. В работно време можете да телефонирате на +47 22 55 40 40, а в извънработно време на дежурния +47 48 65 00 93. При нужда сигнали можете да подавате и на имейла на посолството ни – Embassy.Oslo@mfa.bg.

Белгия

Правилата за тестване и карантиниране при влизане в Белгия са доста облекчени. Според нашите дипломати в Брюксел от 18ти февруари пристигащите на белгийска територия със сертификат за преболедуване, ваксина, отрицателен PCR или бърз антигенен тест няма да са длъжни да се тестват на място до седмия ден от влизането си в страната. Премахнато е и карантинирането между двете тествания. Всички с основно белгийско местожителство, които нямат никакъв сертификат, а идват от държава с неблагоприятна епидемиологична обстановка, е необходимо да си направят PCR или бърз антигенен тест до няколко дни от пристигането си.

Швейцария

Швейцарците отмениха от 17ти февруари ограниченията за влизане в страната – дори задължението да се представя сертификат при пристигане от чужбина. Според информацията, подадена от нашето посолство в Берн, в сила е все още изискването за изолация при позитивен тест, доказващ коронавирус инфекция. Остава и задължението за носене на маски в здравните заведения и обществения транспорт. Разхлабването е със срок до края на месец март, когато ще бъде преразгледано съобразно настъпилите промени в епидемиологичната обстановка в страната.

Лихтенщайн обяви, че също смекчава изискванията си за влизане на негова територия и сертификатите отпадат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *