Вече се знае колко места за онкоспециализации има тази година

 

На сайта на Министерството на здравеопазването вече можете да видите броя на местата за специализанти по онкология в отделните болници. 23ма човека ще могат да специализират в Аджибадем Сити Клиник, четирима ще приемат в КОЦ – Стара Загора, а трима млади лекари ще обучават в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. В МБАЛ „Сердика“ и в МБАЛ – Добрич са обявили по две места за специализации. В другите онкологични отделения и комплексни онкологични центрове в страната ще приемат по един специализант.

Промените по Наредба 1

Ако вие сте кандидат тази година, добре е да имате предвид, че вече е в сила Наредба №1 за специализациите и според нея Министерството на здравеопазването подкрепя финансово лечебните заведения, обучаващи млади специалисти по определени от държавата клинични специалности.

Те ще получават заплащане в размер на две минимални работни заплати за целия срок на обучението си. В замяна на това са длъжни да работят 3 години по разпределение в здравно заведение, избрано от министерството. При отказ ще връщат парите, получени като заплати по време на специализацията си.

На страницата на медицинското ведомство са изнесени местата за специализация и по другите медицински специалности – кардиология, анестезиология, педиатрия и т. н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *