Безплатни прегледи за страдащите от инконтиненция в столицата

 

От 9 до 20 май текат безплатни прегледи за инконтиненция в Университетската акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“ в София. Прегледите и консултациите се провеждат от 12.30 до 13.30 след предварително записване на час на телефон 02 9172 233 всеки работен ден от 13.00 до 15.00 часа. Кампанията включва и безплатни процедури за лечение на инконтиненцията, извършвани с модерна апаратура.

Какво представлява стрес инконтиненцията

Това е неволното изпускане на урина, случващо се при обичайни всекидневни дейности, които предизвикват повишаване на налягането в корема – вдигане на различни вещи, физически усилия и спорт, понякога даже при кихане.

Причини за незадържане на урина

Стрес инконтиненцията се причинява най-често от възпаления на пикочните пътища и образувания по лигавицата им. При дамите обикновено причината е спадане на матката и пикочния мехур като следствие от естествено раждане. Незадържането на урина може да се появи и с настъпването на менопаузата.

Въпреки че за инконтиненцията не се говори, защото страдащите се срамуват от проблема си и изпитват неудобство да го коментират, тя е широко разпространена, особено при жените – от всички възрасти. При около 15% от всички, родили по естествен път, по-рано или по-късно се появява неволно изпускане на урина в обичайни ежедневни ситуации, в които нормалните дейности причиняват повишаване на налягането в корема. Според статистиката на Световната здравна организация повече от 100 милиона души в света страдат от инконтиненция.

Модерна терапия на инконтиненция

В Университетската акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“ в София терапията на неволното изпускане на урина се извършва с последно поколение техника. Апаратът BTL Emsella работи с високоинтензивно фокусирано електромагнитно поле, с чиято помощ стимулира мускулите на малкия таз и възстановява невромускулния контрол върху тях. Процедурата е неинвазивна, не причинява болка, осигурява комфорт и добри резултати за пациента.

Ако ви се налага да се възползвате от терапията, дори не е необходимо да се събличате. Ще ви настанят на специалния стол, на който ще останете за 30 минути. През това време ще изпитвате приятно стимулиране на таза. После спокойно можете да продължите със задачите от графика си за деня.

Час можете да си запишете всеки работен ден на телефон 02 9172 223 от 10.00 до 13.00 до часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *