Безплатни прегледи за болни от Паркинсон от 20 ноември

 

На 20 ноември ще започнат безплатните неврологични прегледи и консултации за пациенти, вече диагностицирани с болестта на Паркинсон. Те ще се провеждат в различни болнични заведения в 7 града – Бургас, Варна, Плевен, Пловдив, Русе, София, Стара Загора.

Кампанията „Върни си контрола над Паркинсона“

Организатори на кампанията са Националната организация на хората, болни от късен Паркинсон и Българското дружество по неврология (БДН).

Болестта на Паркинсон е невродегенеративно прогресиращо заболяване и поразени от него са повече от 6 милиона човека в световен мащаб. Само у нас те са почти 12 000 – 13 000, като при това средно 10% са в тежка, напреднала фаза. Сред първите сигнали за настъплението на болестта са скованите мускули, треморът, забавените движения, влошаване на усещането за миризми, промяна в походката и т. н.

За безплатен преглед при невролог можете да се запишете до края на ноември на телефонен номер 0894 293 100, който е валиден за всички. Кога точно ще се провеждат прегледите, ще зависи от графика на съответния специалист и от епидемичната ситуация в болничното заведение и страната. Самите прегледи ще се състоят при строго следване на противоепидемичните мерки за защита от заразяване на пациенти и лекари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *