Безплатни консултации за кърмачки през Световната седмица на кърменето

 

Безплатни консултации, дискусии и съвети в подкрепа на кърменето, донорството на кърма и храненето на детето в ранна възраст ще получите в Банката за майчина кърма в столицата от 1 до 5 август. Те се провеждат по повод Световната седмица на кърменето от 1 до 7 август под ръководството на квалифицирани специалисти. Информацията дойде от Столична община.

Дни на отворени врати през Световната седмица на кърменето от 1 до 7 август

Световната седмица на кърменето е създадена за подкрепа и насърчаване на естественото хранене на новородените. В основата ѝ е Декларация Innocenti на УНИЦЕФ, в която се казва: „Световната цел за възможно най-добро здраве и хранене на майката и детето трябва да бъде всички жени да са в състояние да кърмят децата си изцяло и всички бебета през първите 4 – 6 месеца да бъдат хранени изключително с майчино мляко.“ Тя е приета във Флоренция през 1990 година.

По този повод от 1 до 5 август между 10 и 12 часа в сградата на Банката за майчина кърма, София, ул. “Сава Михайлов“ №57, ще текат събития по следната програма:

 • 1.08.2022, понеделник
  „Кабинет по кърмене в Банка за майчина кърма – отворен за подкрепа и консултации.“
 • 2.08.2022, вторник
  „Как да изцеждаме и съхраняваме кърмата правилно в домашни условия и в Банката за майчина кърма. Безопасност на кърмата.“
 • 3.08.2022, сряда
  „Най-чести трудности, споделяни от майките в началния етап на кърменето.“
 • 4.08.2022, четвъртък
  „COVID-19 и кърмене – важността на кърменето за здравето на бебето и майката.“
 • 5.08.2022, петък
  „Митове, свързани с кърменето и качествата на майчината кърма.“
Индивидуални консултации и дискусии

Ако кърмите или скоро ще бъдете кърмачка, можете да получите и индивидуални консултации от специалистите на Банката за майчина кърма. Достатъчно е да се запишете за участие на bankazamaichinakarma@abv.bg или на телефони 02 828 15 10 и 0887 665 323.

Предвижда се на 4 август в 15 часа в Банката да се проведе среща на неонатолози, педиатри, медицински специалисти от ангажираните с проблема институции и активисти на каузата. Очаква се да се състои и дискусия с кърмещите майки по важни за тях въпроси по повод кърменето и даряването на кърма.

Банката за майчина кърма в столицата е ангажирана не само с подкрепата на кърменето, но една от най-важните ѝ задачи е осигуряването на кърма за деца в риск.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *