Николай Колев е новият шеф на „Фьоникс“

 

От края на ноември Николай Колев е новият председател на Управителния съвет на „Фьоникс“. Той е познат в бранша като ръководител на експанзията, която осъществи в Русия финансовата международна група Profireal Group със седалище в Чехия. Работил е като търговски директор на „Актавис груп“, както и като директор по бизнес развитие и нови пазари в същото дружество. Има опит като мениджър в „Ален мак“ и като изпълнителен директор на „Профи кредит България“ – компания за небанково финансиране.

През 2016 година „Фьоникс“ беше с най-голям пазарен дял в търговията с лекарства у нас. За първите осем месеца на 2017та дели първото място със „Софарма трейдинг“. И двете компании достигнаха по 21% пазарен дял и са следвани плътно от „Стинг‘‘ и „Фармнет“.

„Фьоникс“ е активна на аптечния и болничен пазар. Определено по-добре се справя на аптечния. Над 230 независими аптеки у нас работят с предлаганата от търговеца на едро програма „Бети“.

Други членове на Управителния съвет на „Фьоникс“ са Радостин Димитров, ангажиран с финансите, Юлиян Неделчев – логистика и Веселин Кунев – продажби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *